Vælg cykel efter behov

28 marts 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Selvom det kan være fristende at vælge ud fra udseende eller efter ens cykelidols ynglingsmærke, er det både klogere og smartere at vælge ens næste cykel ud fra ens behov. Det kan sagtens være at du skal ud og have to cykler.

En til hverdag, når du skal i supermarkedet og på til togstationen og så en du kan køre langt med eller tage en tur i skoven i. Du kan passende få råd og vejledning af www.time2bike.dk, både hvis du er i tvivl om hvilken type cykel du skal købe, men også når du skal vælge den cykel du skal købe. 

Time2bike, mountainbike, citybike, racercykel

Hvilken type cykel skal du vælge

Der findes flere typer af cykler, f.eks. citybikes, racercykler, mountainbikes og elcykler. Den første passer bedst som navnet antyder bedst til bykørsel. Den er også god, hvis du blot skal have en cykel til småture eller en cykeltur i ny og næ, som primært foregår inde i byen. 

En racercykel er en let cykel med tynde hjul, hvilke gør at den ikke er super velegnet til bykørsel med en masse grus og småsten på vejene, som gør det ubehageligt at køre i. Du sidder også på en måde, som gør det vanskeligt at se langt og orientere dig i bytrafikken. Den egner sig bedre til en lang tur på landevejen, hvor du har brug for at køre hurtigt. 

En mountainbike er bygget til kørsel i skove og andre bakkede jordede omgivelser, hvor det er vigtigt at have et solidt greb. Det er derfor en mere robust cykel, end f.eks. en racer eller citybike. Igen er det ikke en cykel, der egner sig til bykørsel. Her er det vigtigt at du ikke vælger en af de billige modeller, da de har nemt ved at knække midt over.

Den sidste cykeltype er en elcykel. Det er en forholdsvis ny type cykel, som er ved at blive mere og mere populær. 

Flere Nyheder