En mindre vittighed dikterer, at det nogle gange er hunden, der er ude at lufte sin ejer.

Og det er sådan set ikke fordi, at ejeren trænger til luft, men fordi at det er hunden, som der bestemmer retningen og tempoet; og det er forkert, når man ejer en hund, for man skal vise, at det er en selv, der bestemmer vejen og hvor hurtigt eller langsomt, det skal gå.

Selvfølgelig er der forskel på, om en gangbesværet dame går tur med en gigantisk køter, eller om en stor mand er ude at lufte en lille bidsk hund.

Men som udgangspunkt har man da sig en hund, som der passer til det temperament, man selv ejer, og hvor det formentlig også er en hund, der passer ind i familien, hvis man har sådan en.

En hundesnor eller en hundesele sætter man jo i halsbåndet på hunden, når man skal ud at lufte hunden offentligt og også nogle gange derhjemme.

Vis hunden, hvem der trækker i hundesnoren

Selvom man måske har godt styr på sin hund, så er der nogle områder, hvor det er et krav, at man skal have hunden i snor.

Men ellers forsøger langt de fleste hunde at stikke af, når de ser noget spændende eller interessant, og det undgår man så ved at have dem i snor.

Dog kan hunden derfor stadig forsøge at trække dig i en bestemt retning.

Her skal du så trække igen, også selvom hunden måske næsten laver en koldbøtte eller dratter omkuld, for hundesnoren og -selen skal gerne være af god kvalitet, så hunden ikke lider overlast af det.

Men hunden skal skam mærke, at det ikke er den, som der bestemmer.

Eventuelt kan du blive nødt til at stå stille, til hunden selv er rolig, hvorefter man kan gå videre, så man viser hunden, at man ikke gider det hidsige tempo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *