Mange danskere går ikke til tandlæge i det omfang, de burde. Det anbefales, at man mindst en gang om året lader tandlægen efterse og rense tænder og tandkød. Dette er en vigtig del af opretholdelsen af god mundhygiejne, og kan hjælpe dig til at bevare alle dine tænder flotte og funktionelle livet igennem.

Hvilke ydelser tilbyder en tandlæge?

Måske forbinder du mestendels tandlægen med en ubehagelig personage som borer huller i folks tænder eller trækker dem ud når de er ødelagte. Det er for så vidt også korrekt at tandfyldninger, bekæmpelse af karies og reparation samt udtrækning af tænder sorterer under tandlægens kerneopgaver. Men en tandlæge kan hjælpe med meget mere end det.

Først og fremmest vil du med hjælp fra en tandlæge helt kunne udgå at ende i en situation hvor det er nødvendigt at bore i – eller fjerne – en eller flere tænder. Din tandlæge kan nemlig gennem årlige eller halv årlige kontrol besøg sikre at din mund hygiejne er i top.

Gennem grundig rensning af tænder og tandkøds lommer forebygges både tandkødsbetændelse, karies og parodontose på effektiv vis – og så får du skinnende tænder og frisk ånde som ekstra bonus. Samtidig vil din tandlæge sørge for at tjekke såvel tænder som tandkød grundigt i forbindelse med et tandlæge besøg.

De fleste tandlæge klinikker råder over avanceret røntgen eller ultralyds udstyr som kan hjælpe tandlægen med at danne sig et billede af din munds tilstand. Ved hjælp af røntgen vil tandlægen kunne se om der skulle være forstadier til abscesser, karies eller parodontose under tandkødets rand eller mellem dine tænder. Og så vil tandlæge kunne sætte en forebyggende behandling i værk.

Find din lokale tandlæge i Århus

Den mest centralt beliggende tandlæge i Århus hedder Tandlægerne på Stjernepladsen. Læs mere og book tid til tandlægebehandling på hjemmesiden stjerneklinik.dk.