Kom ud af alkoholismen med en professionel alkoholbehandling

Har dit alkohol forbrug taget overhånd i en grad, hvor du føler at du har mistet kontrollen med det? Kan du ikke klare dig gennem dagen uden at skulle starte denne med en sjus, en øl, eller en halv flaske vin – og supplerer du resten af dagen op med rigelige mængder af alkoholiske drikke lige indtil du dejser om i løbet af aftenen? Eller oplever du et voldsomt ubehag, når du ikke får den påkrævede mængde af alkohol, samtidig med at denne mængde vokser og vokser med tiden?

Så er du faktisk alkoholiker. At være alkoholiker betyder, at man har et afhængigheds betinget misbrug af alkohol, som i langt de fleste tilfælde kræver professionel behandling. Og så bør du ikke tøve med at opsøge et misbrugscenter, mens du stadig har din kritiske sans og din evne til selvbestemmelse i behold. Begge dele vil nemlig lige så stille blive ædt op af afhængigheden – og så er det faktisk for sent at stille noget som helst op.

Hvordan får jeg hjælp til at komme ud af mit alkohol misbrug?

Beslutter du dig for på egen hånd at søge hjælp til afvænning, er det en god idé først at kontakte egen læge. Du bør takke nej til behandlinger, som ligner quick fixes – for der er ingen nem og hurtig vej ud af et svært misbrug. Kemiske midler som for eksempel antabus kan hurtigt risikere at gøre ondt værre.

Som inkarneret alkoholiker vil man være tilbøjelig til at negligere antabussens sygdomsfremkaldende virkninger, fordi abstinenserne ved fravær af alkohol er langt mere skræmmende. Derfor fortsætter mange alkoholikere deres misbrug på trods af antabus behandling – eller falder i med det samme efter behandlingens ophør.

I stedet kan du bede om at blive henvist til behandling på et misbrugscenter – for eksempel Behandlingscenter Stien, hvor succes raten er høj og tilbagefaldsprocenten lav. Du kan læse mere om effektiv alkoholbehandling på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/