En katalysator kan være mange ting, men fremfor at vi begynder at beskrive teknikailteter om, hvordan sådan en given katalysator virker – og der findes så mange af dem – så vil vi hellere komme ind på, hvad det gavnlige princip ved en katalysator egentlig.

Der findes nemlig som nævnt så mange typer af katalysatorer, at det ville blive for omfangsrigt at skulle begynde at omtale dem alle og beskrive dem helt teknisk, og så ville vi også begynde at bevæge os over i noget beskrivelse, som slet ikke egner sig til denne artikels målgruppe, der mere skal være den generelle befolkning.

Derfor fordres der ingen forudgående forståelse for teknik som sådan for at forstå det kommende, og egentlig skal man heller ikke huske så meget fra selv de første timer af fysik eller natur/teknik for at være med her.

Lad os derfor begynde med en betegnelse, som de fleste af os benytte med en katalysator, uden vi måske egentlig er klar over det.

For nogle bruger ordet “katalysator” generelt, når de skal beskrive noget, mens andet bruger en erstatning for det ord, selvom det er det samme princip, der her menes.

Her mener man ofte en beskrivelse af noget, for oplevelsen som mere tvetydigt begreb eller noget helt konkret såsom et varmelegeme stiger gevaldigt.

Her menes der så også opad i den stigende tendens, som så enten kan være godt eller negativ, men man mener som oftest op og ikke ned.

Man kan slutte en katalysator til, som kan være en decideret katalysator, eller man bruger en enhed, som skal gøre det ud for en katalysator og have den virkning, at noget stiger proportionelt opad, fordi effekten hidtil har været for lav, eller man gerne vil se den stige.

Man kan slutte flere katalysatorer til, men så skal man være påpasselig med, at det ikke ender med at gå for hurtigt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *