Kan mit gulv holde til en gulvslibning mere?

Drømmer du om et nyt lækker gulv, der giver dit hus i Greve det helt rigtige udtryk? Det er der mange, der gør, og der er en afgørende faktor i forhold til, hvorfor alle ikke bare lægger gulvet med det samme. Det er selvfølgelig penge. For det er dyrt at lægge et nyt gulv. 

For at give gulvet noget længere levetid, så du har mulighed for at spare op til et nyt gulv, er det en god ide, at du ser på, om det kan holde til at blive slebet endnu en gang. En gulvafslibning kan være med til at gøre, at dit gulv får et flottere udseende. Dermed kan du holde ud at se på det i endnu nogle år – og det er afgørende for, at du kan spare de penge op, som du skal bruge til et nyt gulv. 

Men har du et gammelt gulv, er der selvfølgelig også en grænse for, hvor langt det kan holde til at blive slebet ned. Er det samlet med not og fer, er det dog forholdsvis enkelt for dig at finde ud af. Du kan ved at stikke en tynd lineal eller lignende ned i revnen mellem to gulvbrædder måle, hvor langt der er ned til fer. Hvis der er 4 mm eller mindre, kan gulvet ikke klare endnu en slibning. 

Er du i tvivl om, hvordan du skal vurdere, om dit gulv kan holde til endnu en afslibning, er det en god ide, at du kontakter et gulvfirma. De vil kunne give dig en ærlig vurdering af det. Det kan for eksempel være firmaer gulvkanonen.dk. De har mange års erfaring med at slibe og lakere gulve og kan dermed hurtigt vurdere, om dit gulv kan klare en afslibning mere – eller om du skal til at speede opsparingsprocessen gevaldigt op for at få råd til et nyt gulv. Læs mere om gulvkanonen her