Hvad laver en blikkenslager

En blikkenslager er en håndværker og skal ikke forveksles med en VVS’er. Faget stammer oprindelig fra smedearbejdet og har eksisteret i Danmark, siden man begyndte at bygge huse og bygninger med tage, der havde brug for tagrender og nedløb.

Mange tror at en blikkenslager og en VVS’er er 2 ord for det samme og de følges da også skolemæssigt sammen i en periode, men specialisere sig i hver deres retning. En VVS’er arbejder med vand, varme og sanitet, imens en blikkenslager arbejder med blik, dvs tage, tagrender, nedløbsrør, facader osv. Du kan læse mere her blikkenslager i København.

Bestil den rette fagmand

Da der er så mange der tager fejl og kalder en VVS’er en blikkenslager, er det vigtigt at kende forskel på de 2, når du skal have fat i en håndværker. Der er en huskeregel, der gør det nemmere at huske forskellen på de 2 faggrupper. En VVS’er arbejder inde i huset, imens en blikkenslager arbejder udenfor. 

Som det kan læses, er der en væsentlig forskel på hvad de 2 håndværkere laver og det har stor betydning, når du skal have fat i en håndværker. I værste fald ender du med at den forkerte håndværker møder op og du må vente på at den anden kommer. Det er derfor en god ide allerede i telefonen at fortælle, hvad det er du skal have lavet så du undgår denne desværre meget almindelige fejl. 

Tjek Trustpilot

Inden du vælger en håndværker, er det en god ide at få et skriftligt tilbud for mere end en. Dermed sikre du dig, at du ikke ved et uheld har fået fat i den dyreste på markedet. Et andet godt sted lige at kigge er Trustpilot og se om der er noget der går igen, hos de håndværkere du har fået et tilbud af. Det kan være positive som negative oplevelser fra tidligere kunder.