Hvad kan plakater egentlig?

Ja, de kan nok ikke rense dine tagrender eller hjælpe dig med at skifte tandremmen på din bil, men plakater kan alligevel gøre så meget andet ved os mennesker direkte og indirekte i kræft af deres blotte tilstedeværelse.

En del mennesker vælger at sætte plakater op som noget af det første, når de flytter ind et nyt sted, fordi det giver en hjemlig følelse af at have noget af sit eget dekoreret på væggene.

Det er hurtigt at sætte plakater op, og man kan gøre det med tape, såkaldt “elefantsnot”, tegnestifter eller på en helt anden metode. Det er bare hurtigere og nemmere, end hvis man skal hen og hænge et indrammet billed op – og så er det også markant billigere.

Man kan jo blandt andet få et motiv fra et maleri som en plakat, for hvis man skal være helt ærlig, så handler det jo sjældent om, at man ønsker at eje originalen af et maleri, men fordi man godt gad have motivet fra maleriet hængende derhjemme.

Men plakater kan også så meget andet end at gengive malerier: De kan give inspiration i kraft af at være et citat. De kan vække minder, hvis motivet minder om noget eller er det samme som det, man kender fra et andet sted i verden, som man har besøgt.

Og så kan det inspirere til at se tingene anderledes, end man ellers ville gøre det, hvorfor man tit ser plakater hængt op i kontorlandskaber verden over, så medarbejderne kan ændre deres tankegang og tænke ud af boksen ved at kigge på plakater.

Plakater er ligeledes nemme at pille ned igen, og man kan sagtens rulle dem sammen med en elastik omkring og genbruge dem op til mange gange.

Hvis man bedst muligt vil bevare motivet på en plakat, er det faktisk smartest at hænge sådan en op med elefantsnot.

Hvis du står og savner inspiration til at finde nogle plakater i mange forskellige motiver, så anbefaler vi, at du benytter linket længere oppe i artiklen her.