Sådan noget som tjenestefolk er ikke noget, som de fleste vestlige mennesker har længere, selvom det da kan forekomme i lande langt væk fra os.

Man sammenligner det jo lidt som slaver, men der findes dog mennesker, der bliver hyret til at tage sig af husholdningen, rengøringen og meget andet, hvis man har råd til at have sådan en person ansat.

Men der fandtes for bare hundrede år siden hele villaer, gårde med videre, der havde en hel stab af folk ansat. Det var faktisk en del af livet at engagere sig i den slags – og det forblev man så hele livet.

På samme måde kunne man have en anlægsgartner eller havemand ansat, der tog sig af ens have.

Den slags ser man ikke så meget i private forhold længere, da det mere er offentlige grunde, der har en størrelse af grønne områder, hvor der er nok at lave, som kan svare sig – og som man har råd til – at betale en hel person for at tage sig af.

Haveservice hele døgnet rundt

Selv hvis man som privat person skulle have en stor nok have, så har man nok næppe råd til at betale en person for at tage sig af den, og måske har man ikke store nok ambitioner eller brug for en imponerende, flot have.

Vedkommende kunne ellers tage sig af at hente fliserens i Gilleleje, fælde træerne i haven, pleje blomsterne og meget andet, om man skulle have hjælp til dette nogle gange, eller man kunne klare det hele selv.

Der er jo som sådan rigeligt at tage sig til med en have hele året rundt, men det kræver jo, at der er nogle, der gider betale en person fra at gøre den slags.

Derfor er det ved at være en uddøende art, at man har en person eller personale til at tage sig af ens private have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *