Er du træt af frugtesløse skænderier eller måske larmende tavshed i dit parforhold? Overvejer du, om I burde gå hver til sit, selv om I elsker hinanden? Eller er du ked af at I har mistet den gensidige respekt? Så er parterapi måske noget for jer.

Få hjælp til parforholdet, inden det går i stykker

Hvis begge parter fortsat har mod på at fortsætte forholdet selv om det er svært er der stadig håb. Det betyder at I med de rette værktøjer og redskaber kan redde forholdet – og måske endda få et dybere og mere autentisk kærligheds forhold ud af det.

En af måderne hvorpå et forhold kan bringes tilbage på sporet er ved hjælp af parterapi. Med parterapi kan I genskabe tillid efter eksempelvis utroskab. Parterapi kan også bruges i forbindelse med genskabelse af en sund dynamik i parforholdet – og så kan parterapi være nøglen til at slippe ud af de dårlige mønstre som I måtte have anlagt gennem årene.

Rigtig mange problemer i et parforhold bunder i dårlig eller mangelfuld kommunikation. Dette kan nemlig føre til misforståelser som så igen afføder diskrepanser og dermed skænderier.

Selv om skænderier i et parforhold sagtens kan afvikles på respektfuld og ligeværdig vis, og i visse tilfælde faktisk er nødvendige for at opdyrke tillidsforholdet, er det langt fra altid det er sådan det går for sig. Føler man sig ikke hørt kan det virke som en trigger – og føler man sig skældt ud kan man komme til at føle sig utroligt bange, vred og ensom.

Derfor er det vigtigt at begge parter er opmærksom på den andens svage punkter i den sammenhæng således at man kan undgå at træde for meget på disse når man diskuterer. Og her kan en parterapeut være til stor hjælp.

Du kan finde en psykoterapeut til parterapi på Frederiksberg på https://camillaw.dk/parterapi-nar-kaerligheden-forsvinder/