Som have ejer har du mange glæder – og mange sure pligter. Græsslåning er en af de sidst nævnte og kan derfor med fordel overlades til en robotplæneklipper.

Hvordan får jeg mest muligt ud af min robotplæneklipper?

Har du anskaffet dig en ny smart robotplæneklipper kan du ikke bare sende den i marken med det samme. Du skal først sørge for at kanttråd til robotplæneklipper bliver monteret eller nedfræset korrekt.

Du kan vælge at få lagt kablet under jorden i græsplænens omkreds, eller du kan montere det over jordens overflade langs kanten af din plæne. Det anbefales at du benytter nedfræsning af kanttråd til robotplæneklipper da du på den måde får det sikreste resultat. Når kanttråden er nedlagt i jorden flytter den sig ikke – og du slipper for at snuble i den synlige kanttråd.

Det er vigtigt at du får monteret eller nedfræset kanttråden før du tager din robotplæneklipper i anvendelse. Uden kanttråd til robotplæneklipper risikerer du nemlig at din robotplæneklipper forlader matriklen eller kører ind i dine blomsterbede. Derfor bør du kontakte et professionelt firma med speciale inden for nedlægning af robotplæneklipper kanttråd.

Lær at programmere din robotplæneklipper ved hjælp af app

Til moderne robotplæneklippere hører en smart app til smartphone eller tablet. Med en sådan app kan du indstille din robotplæneklipper til at slå græsset når du ønsker det.

Du kan for eksempel vælge at lade robotplæneklipperen arbejde mens du selv er på job. Så kan du komme hjem til en smukt trimmet plæne og duften af nyslået græs. Din robotplæneklipper finder selv ud af hvornår den skal lades op, hvorpå den triller hen til sin lade station. Og skulle det begynde at regne sørger regn sensoren i din robotplæneklipper for at den indstiller arbejdet indtil bygen er drevet over og græsset har rejst sig på ny.

Du kan læse mere om robotplæneklippere på https://husblog.dk/robotplaeneklippere-fordele-og-ulemper/