Trægulve er, såfremt de er passet og vedligeholdt efter alle kunstens regler, noget af det smukkeste. En bolig som er beklædt med gulve i ægte massivt træ har den helt rigtige hjemlige og hyggelige stemning, lige som trægulve giver den bedste komfort og akustik.

Men det nytter selvfølgelig ikke hvis dine trægulve er både slidte, flossede og grimme i overfladen. Træværk bliver nemlig, idet der er tale om et organisk materiale, slidte med tiden. Daglig brug sætter sit tydelige præg på selv det mest solide og velplejede trægulv – og du vil ikke kunne undgå en vis patina i årenes løb.

Desværre er den form for patina, som kendetegner slitage i et trægulv, sjældent af den mest charmerende art. her er tale om grimme, grålige slidspor, som optræder der hvor gulvet hyppigst betrædes. Disse består af nedtråd støv, som indlejres i gulvets overfladiske fibre og derfor ikke lader sig fjerne ved almindelig gulv vask.

Det samme gør sig gældende for pletter og skjolder fra spildte væsker som er suget ind i den tørre overflade, samt misfarvede plamager fra solfalming. Et slidt trægulv vil få tendens til at danne splinter, lige som der nemmere vil opstå ridser og skrammer når træværkets overflade slides. Og når først gulvet har nået dette stadie af slitage skal der en grundig og effektiv gulvafslibning til hvis den smukke og charmerende overflade skal genskabes.

lad en dygtig gulvmand forestå afslibning af gulve i din bolig

Hvor mange bolig ejere vælger at leje en maskine til gulvafslibning for selv at kaste sig ud i projekt afslibning af gulve kan det på det kraftigste anbefales at du opsøger professionel assistance hertil. Denne får du hos en dygtig gulvmand – og ham kan du finde hos dit lokale gulvfirma. Du kan få et godt tilbud på en professionelt udført gulvafslibning i Farum via hjemmesiden dbf-gulvservice.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *