Få bedre søvn med melatonin

Kroppens eget søvn hormon – det er kælenavnet for melatonin. Melatonin er da også et ganske særligt signal stof, idet det udelukkende har med søvnen at gøre. Og så er melatonin en vigtig forudsætning for at du får den rette mængde søvn om natten.

Hvordan får jeg nok melatonin?

Du kan ikke købe melatonin i pilleform som kost tilskud i Danmark. De strenge regler på området forbyder salg af melatonin i håndkøb – og derfor skal du have melatonin på recept. Dette vil dog i langt de fleste tilfælde ikke være nødvendigt. Du kan nemlig sagtens booste kroppens naturlige produktion af søvn hormonet på ganske naturlig vis.

Et af de mest oplagte tiltag er at mørklægge dit soveværelse helt og aldeles. Sengen og sengebordet skal være fri for skærme af en hver art. Fjernsyns kigning i soveværelset er ligeledes bandlyst, da det kolde lys fra skærmen af hjernen kan forveksles med dagslys – og så har vi balladen. Der bliver ikke frigivet melatonin og du kan ikke sove. Skulle det lykkes dig at falde i søvn, vil søvnen i bedste fald være overfladisk og kortvarig. Og så får hjernen og kroppen ikke den daglige opladning, de begge behøver.

Ud over at holde skærmfri et par timer før sengetid, kan du også vælge at spise fødevarer eller kost tilskud med et højt indhold af stoffet tryptofan. Tryptofan er en aminosyre, som vi får gennem kosten, og som trigger frigivelsen af melatonin. Tryptofan findes i rige mængder i eksempelvis græskar kerner. Derfor kan du trygt spise kost tilskud baseret på græskar kerner som for eksempel Zenbev. Zenbev sælges ganske lovligt af danske forhandlere, og er en helt naturlig måde hvorpå du kan stimulere produktionen af melatonin – og dermed opnå en bedre og sundere søvn.

Hvis du vil vide mere om melatonin tryptofan og Zenbev, kan du få yderligere information på melatoninguide.dk